Молекулярний дієтолог – це лікар, який займається розробкою індивідуального плану харчування людини, ґрунтуючись на молекулярному складі їжі та генетичному коді пацієнта. За допомогою молекулярної дієтології можна боротися із зайвою вагою, без шкоди для здоров’я, а також лікувати багато захворювань, як гострих, так і хронічних. Професія зацікавить студентів зі схильністю до вивчення хімії, фізики та біології.
Молекулярний дієтолог – це в першу чергу лікар, який отримав медичну освіту в університеті та спеціалізацію по дієтології. Це професія майбутнього, і, хоча попит на неї вже високий, мало хто з випускників ознайомлений з особливостями роботи даного фахівця.
Обов’язки молекулярного дієтолога:
- Збір анамнезу життя та анамнезу захворювання пацієнта;
- Обстеження пацієнта на наявність хронічних захворювань;
- Оцінка генетики та фізіології пацієнта;
- Розробка індивідуального плану харчування, з урахуванням всіх отриманих даних.
Щоб стати молекулярним дієтологом потрібно закінчити медичний вуз за фахом «Лікувальна справа» або «Педіатрія» (6 років навчання), пройти інтернатуру за напрямом «Дієтологія» (1,5 року) і спеціалізовані курси (1-2 місяці). Спеціаліст буде затребуваним в приватних медичних клініках, багатопрофільних лікарнях, фітнес-клубах і т.д.